Copyright samontour © 2004, All rights reserved

Waarom naar Ethiopie?
 
Twee jaar gelden begon ik aan mijn eerste reis door Afrika, ik ontdekte het reizen en hoorde velen verhalen van andere backpackers zo ook het verhaal van een Engelse gast die in Ethiopië was geweest en nu met vrienden aan het reizen was in Botswana.
Hij vertelde me zijn reis ervaringen en zo kwam ik er al snel achter dat het een land was dat me zeker aan trok en wat ik op mijn verlanglijstje zou zetten.
Zo vertelde hij ook dat de mensen in Ethiopië over het algemeen heel vriendelijk zijn en behulpzaam, maar hij merkte ook in de grote steden dat er veel armoede was (is) en dat mensen daarom steeds geld en andere dingen aan je vragen. Hij omschreef het met de volgende woorden, de mensen daar denken echt dat je een lopende geldautomaat bent.
foto1

foto2
Op zich is dat ook niet raar jij bent wel een paar duidend keer rijker dan zij. Dit is natuurlijk niet mijn reden om naar Ethiopië te gaan.Ik zal het proberen uit te leggen, maar weet dat het voor veel mensen moeilijk te begrijpen is en het daarom ook maar raar vinden dat ik naar zo`n arm land ga. Zoals ik zal zei ben ik twee jaar geleden in Afrika geweest, na zo`n anderhalve maand belanden ik in Mozambique waar ik na mijn mening het echt leven van Afrika heb geproefd, de kleine dorpjes waar de mensen je als een echte gast behandelen en zo vriendelijk zijn tegen je, de natuur. Maar ook zeker de rust (noord Mozambique) en de primitieve wegen, het rijden in een pick-up truck over landwegen gewoon geweldig. Maar als je in het algemeen bekijkt zitten er nog best wel veel toeristen in Mozambique en is de toeristenindustrie al echt op gang zeker in het zuiden van het land. Veel Zuid-Afrikanen hebben er een tweede huis of gaan er elke zomer met veel barbaar heen. Dit hoop ik nou niet mee te maken in Ethiopië, hoogstwaarschijnlijk zal ik niet meer dan een handjevol backpackers tegen komen. (ik hoop het in ieder geval)
Ze hebben me wel vertelt dat het reiszen in Ethiopië soms traag kan gaan maar ook niet altijd veilig en hebben me daarom ook aangeraden om per vliegtuig te reizen. Maar dat ben ik dus echt niet van plan, ik weet dat ik maar zes weken heb maar er gaat niks boven het primitieven reizen, de natuur, kleine dorpjes die je langs de wegen tegen komt.
 
Waarom ik altijd alleen reis?
 

Ik hoorde zo`n drie jaar geleden dat mijn nichtje (toen 20) alleen op reis ging voor een half jaar zonder haar vriend waar ze al die jaar verkering mee had. Toen ging ik me toch echt af vragen waarom ze dat deed en wat er nou zo leuk is aan alleen reizen.

Dat jaar ben ik dan ook alleen door europa gaan interrailen (met de trein onbeperkt 1 maand lang rond reizen.) Veel te snel gereisd en veel te weinig gezien maar wel veel mensen ontmoet en bijna nooit eenzaam gevoelt. Zo kwam ik er ook achter dat je veel sneller contact maakt in busjes, op straat en in cafés met de lokalen bevolking als je alleen reist. Je kan doen en laten wat je wil. Ik heb met veel andere backpackers gereisd en als we elkaar beu waren ging ieder zijn eigen weg. En bovendien ik ben niet de geschikte persoon om drie maanden lang, vierentwintig uur per dag met de zelfde persoon om te gaan, te reizen en de leven . Vaak komt het voor dat je ruzie krijgt over waar je heen wil en zo. Heb ik gewoon geen zin in vandaar dat ik alleen reis. Ik hoop het nu wat duidelijk is geworden wat er nou leuks is aan alleen reizen en het reizen naar armen landen.


foto3

foto4forum

In ethiopie van:
14-07 tot 01-09-04